<%@LANGUAGE="VBSCRIPT"%> Ricette toscane - Acquacotta alla Maremma

Ricette toscane-Acquacotta alla maremma
First course:

ACQUACOTTA ALLA MAREMMANA



Ingredients:
300gr carrots, 300gr celery, 400gr onions, 600gr eggs, a bunch of parsley, 30gr garlic, 200gr extravergin olive oil, 1200gr fresh porcini mushrooms.

In a pan containing slightly salted boiling water, add julienne strips of celery, carrots and onions. Cut porcini mushroom in very fine slices and saute with half of the oil, chopped garlic, chilly and two thirds of the parsley. Add the porcini to the vegetable stock and bring to boil. Season with salt and pepper. Before serving, poach the eggs in the soup. Serve in individual earthenware dishes, sprinkle with the parsley and the remaining oil.

 

Italiano

 

Ingredienti


g. 300 di carote
g. 300 di sedano
g. 400 di cipolla
g. 600 di uova
un mazzo di prezzemolo
g. 30 d'aglio
g. 200 d'olio extravergine d'oliva
g. 1200 di porcini freschi

In casseruola contenente l'acqua bollente, leggermente salata; cuocere per 20' il sedano, la carota e la cipolla, il tutto tagliato in julienne.
Tagliare a lamelle i porcini e trifolarli in saltiere, con la metà dell'olio, l'aglio tritato, il peperoncino e due terzi del prezzemolo. Aggiungere i funghi al brodo vegetale e portare a cottura.
Aggiustare di sale e pepe. Qualche minuto prima di servire cuocere nella zuppa, le uova in camicia.
Servire in zuppiera monoporzione di coccio, spolverando di prezzemolo e bagnando con il restante olio.

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