<%@LANGUAGE="VBSCRIPT"%> Ricette toscane - Schiacciata alla fiorentina Ricette toscane - Schiacciata alla fiorentina
La schiacciata fiorentina

Ingredients:
500gr flour, 2 whole eggs and one egg yolk, 3 teaspoons of yeast, a pinch of salt, 130gr of sugar, 150gr of lard, the grated rind of 2 oranges.

Crumble yeast into basin, add warm water and enough flour, stir carefully. Cover the combine ingredients and let it stand overnight. Sift flour, make well in centre, add the eggs, sugar, salt, the orange zest and the lard. Turn dough onto lightly floured surface, knead well until smooth and let stand for three hours. Add the yeast mixture and knead further. Let it stand until has doubled in bulk. Greade an oblong shaped tin with lard, sprinkle lightly with flour and pour in the mixture. Let the dough raise again and bake in a medium oven at 180 for 35-40 minutes. Serve sprinkled with icing sugar.

 

Italiano

 

Ingredienti:

500 gr di farina, 2 uova e 1 tuorlo, 3 cucchiaini di lievito di birra, un pizzico di sale, 130 gr di zucchero, 150 gr di strutto, la scorza grattugiata di 2 arance.

Preparazione:

Stemperate il lievito di birra in poca acqua tiepida, poi aggiungete farina bianca, quanta ne richiede. Lasciate riposare l'impasto per una notte. Fate la fontana con la farina, al centro mettete le uova, lo zucchero, il sale, la scorza delle 2 arance e lo strutto. Lavorate energicamente fino ad ottenere un impasto omogeneo e liscio che lascerete riposare per 3 ore. Aggiungete la pasta lievitata e lavorate ancora per alcuni minuti. Lasciate lievitare di nuovo. Ungete con lo strutto una teglia rettangolare, spolveratela con un velo di farina e versatevi l'impasto. Lasciate lievitare ancora poi infornate per 35-40 minuti a 180°. Servite con una spolverata di zucchero a velo.

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